Sprzedaż hurtowa masła shea, czarnego mydła, oleju kokosowego oraz oleju arganowego

Witamy w świecie Masła Shea

Firma Manis jest jednym z największych dystrybutorów masła shea, czarnego mydła i oleju kokosowego w Polsce. Towary te sprowadzane są bezpośrednio z Ghany z Zachodniej Afryki. Nawiązane kontakty pozwalają na sprowadzanie każdych ilości wymienionych produktów. Masło shea, olej kokosowy oraz czarne mydło są w 100% naturalne i nierafinowane, wytwarzanie od lat według starej receptury przekazywanej z pokolenia na pokolenie. Sprzedaż produktów odbywa się w detalu i w hurcie.
Naszym głównym celem jest Państwa zadowolenie i satysfakcja z oferowanych przez nas produktów. Produkty te nie są testowane na zwierzętach.

Zachęcamy państwa do skorzystania z zakupu naszych produktów.

Życzymy udanych zakupów

social media

Produkty sprzedawane są hurtowo jak i detalicznie, więc każdy zainteresowany klient ma możliwość zakupu interesującej go ilości. Naszym głównym celem jest Państwa zadowolenie i satysfakcja z oferowanych przez nas produktów.
Zachęcamy państwa do skorzystania z zakupu naszych produktów.

ZYCZYMY UDANYCH ZAKUPÓW!

MASŁO SHEA

 

Masło shea jest to olej z nasion afrykańskiego drzewa Maslosz Parka. Zawiera takie witaminy jak A, E i F, posiada właściwości odżywcze i regeneracyjne, a co najważniejsze – nie uczula. Masło shea zawiera cenne składniki, które w pozytywny sposób wpływają na naszą skórę. Masło spełnia normy „ghana standards authority” norma GS 238:2006, jest nierafinowane.

Surowe masło shea ma konsystencję pasty w kolorze żółtym, ale może być również zielonkawe w zależności od tego, jak mocno orzechy były dojrzałe, gdy były zebrane. Do żółtego masła shea dodatkowo dodawany jest podczas procesu mielenia korzeń afrykańskiego drzewa Borututu. Posiada swój charakterystyczny zapach i słabo wyczuwalny smak.

Masło shea polecane jest przede wszystkim do skóry przesuszonej, atopowej, popękanej, ze względu na właściwości nawilżające. Ma także działanie łagodzące w przypadku wysypek, jest skuteczne przy niektórych rodzajach łuszczycy, egzemy, przy podrażnieniach po opalaniu czy innych przesuszeniach, np. spowodowanych zaburzeniami w pracy tarczycy. W temperaturze pokojowej masło jest twarde i dość trudne w użyciu, dlatego najpierw najlepiej rozgrzać je w dłoni bądź w kąpieli wodnej.

Produkt jest pozyskiwany i bezpośrednio importowany z Ghany, co daje 100% gwarancji świeżości i czystości masła.

 

CZARNE MYDŁO

Czarne mydło Afrykańskie (Black Arfican Soap) jest to 100 % naturalne mydło roślinne, otrzymywane tradycyjną metodą ręczną w zachodniej Afryce, a konkretnie w Ghana. Skład mydła to nierafinowane oleje roślinne, masła z dodatkiem wypiekanych strąków drzewa masła kakaowego. Do wykonania mydła wykorzystuje się:

– nierafinowany olej palmowy,
– nierafinowane surowe masło shea,
– nierafinowany olej kokosowy,
– wypiekane strąki drzewa kakaowego.

Czarne mydło to produkt 100% naturalny jego barwa i zapach wynikają tylko i wyłącznie z obecności składników roślinnych. Wszystkie te składniki maja wpływ na postać tego mydła, która jest miękka, krucha, posiada niejednolity kształt jak i barwę.
100% czarne mydło, zawiera bowiem dużą dawkę gliceryny. Mydło to pomiędzy użyciami należy przechowywać w suchym miejscu, ulega ono bowiem łatwo rozmiękczeniu pod wpływem wody.

Jest bogatym źródłem witaminy A i E, żelaza oraz składników antyseptycznych, jak również nawilżającej gliceryny.
Czarne mydło afrykańskie jest szczególnie zalecane przy cerze trądzikowej, tłustej, zanieczyszczonej, pomaga również w leczeniu egzemy, łojotoku, łupieżu, łuszczycy, trądziku różowatego. Może być stosowane do mycia twarzy, ciała oraz skóry głowy.
Oryginalne naturalne mydło nigdy nie jest czarne i nie posiada jednolitego kształtu.

 

black_soap_1 black_soap_2 black_soap_3 black_soap_4

OLEJ KOKOSOWY

Naturalny 100 % kokosowy skarb natury tak właśnie można nazywać olej kokosowy.
Olej kokosowy to produkt wszechstronny, wykorzystuje się go na wiele różnych sposobów. Jest to olej roślinny, pozyskiwany z miąższu orzechów palmy kokosowej. W temperaturze pokojowej przyjmuje postać stałą w wyższej temperaturze zaczyna się topić. Nierafinowany olej kokosowy ma lekko kremowy kolor i charakterystyczny zapach.
Olej ten jest cennym źródłem witaminy B, C i E, posiada również kwas foliowy i laurynowy, a także wapń, magnez, żelazo, cynk, fosfor oraz potas. Są to zatem substancje bardzo cenne dla naszego zdrowia.
Olej kokosowy przez wzgląd na swoje właściwości znajduje szereg zastosowań w kosmetyce, medycynie jak i produktach spożywczych. Wspaniale nawilża i odżywia skórę, Jest stosowany w czystej postaci do nacierania ciała zastępując balsam, jak również używany do masażu. Jest ważnym dodatkiem do kosmetyków, a jego zastosowanie nie ma ograniczeń np:

– sprawdzi się jako błyszczyk do ust
– złagodzi otarcia skóry
– do smarowania skóry z rozstępami
– jako olejek do masażu
– balsam nawilżający do ciała – do stosowania po kąpieli
– do łagodzenia poparzeń słonecznych
– jako krem do twarzy – nawilża, wygładza zmarszczki
– dodatek do kąpieli
– nawilży suchą, szorstką skórę – np. stóp, łokci
– odżywi włosy
– złagodzi obtarcia, odparzenia, zadrapania
– nawilża skórę po goleniu; bywa również używany jako krem do golenia itp.

Łagodzi skutki upływającego czasu i pomaga niwelować efekty starzenia. Szeroki wachlarz zastosowań oleju kokosowego jak i jego właściwości leczniczych sprawia, że jest to najbardziej pożądany naturalny kosmetyk w dzisiejszych czasach.

 

coconut_oil_2 coconut_oil_4 coconut_oil_3 coconut_oil_1

Sprzedaż hurtowa

Oferta kierowana jest głownie do firm z branży: kosmetycznej, farmaceutycznej, salonów SPA.

Sprzedaż detaliczna

Oferta kierowana do klientów indywidualnych, którzy zainteresowani są mniejszymi ilościami produktów.

Sprzedaż hurtowa

Oferta kierowana jest głownie do firm z branży: kosmetycznej, farmaceutycznej, salonów SPA.

Sprzedaż detaliczna

Oferta kierowana do klientów indywidualnych, którzy zainteresowani są mniejszymi ilościami produktów.

Sprzedaż hurtowa

Oferta kierowana jest głownie do firm z branży: kosmetycznej, farmaceutycznej, salonów SPA.

Sprzedaż detaliczna

Oferta kierowana do klientów indywidualnych, którzy zainteresowani są mniejszymi ilościami produktów.

Sprzedaż hurtowa

Oferta kierowana jest głownie do firm z branży: kosmetycznej, farmaceutycznej, salonów SPA.

Sprzedaż detaliczna

Oferta kierowana do klientów indywidualnych, którzy zainteresowani są mniejszymi ilościami produktów.

Kontakt

MANIS PAWEŁ KOTELUK
Oś. Piastów Śl. 9/11
47-100 Strzelce Opolskie
NIP 7561902608
Kom. +48 575 376 119
E-mail: biuro@masloshea.eu